Подрібнювач харчових відходів Teka

Подрібнювач харчових відходів Teka

Арт. 115890013 TR 550

Арт. 115890014 TR 750

Подрібнювачі харчових відходівTR 550, TR 750від тм Тека. Моделі, що були виготовлені на замовлення компанією InSinkErator (США)та найкраще відповідають всім вимогам для побутового використання.

Як працює подрібнювач харчових відходів?

Подрібнювачі відходів In Sink Erator використовує технологію 2-х і 3-х рівневого подрібнення, що дозволяє отримати дуже дрібні частинки сміття.
Коли ви вмикаєте прилад, двигун запускається і приводить в дію вал ротора, що обертається. Всередині механізму встановлено двi терки. Одна на валу ротора, що прокручується всередині іншої, статичної.
На рухомій терці встановлені кулачки, що також обертаються на 360 градусів, але по мірі того, як вал крутиться, відцентрована сила спрямовує ці кулачки в напрямку до статичної терки. Під час обертання зазор між теркою, статичною теркою та кулачками – становить 0,0381 см.
Коли відходи їжі змиваються через отвір терки, що обертається, вони потрапляють в нижню частину пристрою, потім в зєднувальну трубку, а далі – в каналізаційну трубу.
Управління роботою подрібнювачів здійснюється за допомогою вбудованого пневмо перемикача, кнопка яка може бути встановлена ​​прямо на мийці або поруч на стільниці (йде в комплекті).

У подрібнювачах тм Тека ( In Sink Erator) велика увага надається зниженню робочого шуму. З цією метою корпус діспоузера покривається еластичним пластиком, а в місці приєднання до зливного отвору використовується спеціальний ущільнювач.

Джекі Шелдон кинула бананову та деякі помаранчеві шкірки в її кухонну мийку, ввімкнув пристрій на утилізацію сміття. І, на її погляд, вона допомогла створити кращу планету для своїх дітей.
Після десятиліть боротьби за те, щоб закріпитися за межами США, пристрій подрібнювач покірно набуває нових шанувальників: інженерів-екологів і планувальників місцевого самоврядування. InSinkErator, Racine, штат Вісконсін, підрозділ компанії Emerson Electric Co. США, лобіює місцеві органи влади в Європі та частинах Азії в надії змінити їхуявлення про те, що подрібнення сміття є зручністю, яка не може забивати труби та перенасичувати очисні споруди.

Історія народження прилада- ПОДРІБНЮВАЧ ХАРЧОВИХ ВІДХОДІВ by InSinkErator, поширення його по всьому світу та вплив на навколишнє середовище.

Компанія InSinkErator практично не мала продажу в Європі на початку 1990-х років. Багато муніципалітетів чинили опір ідеям подрібнення сміття, стверджуючи, що це створює додаткове навантаження на каналізацію та що компостування є кращим способом для обробки харчових відходів. Але оскільки уряди намагалися впоратися з глобальним потеплінням і зменшити вплив на навколишнє середовище, компанія InSinkErator побачила можливість і прокоментувала «ми не розглядали подрібнювач, як екологічно чисте рішення», - каже Джо Феррара, директор європейських операцій, "Але він має всі ці позитивні впливи на навколишнє середовище".
Зелена стратегія допомогла InSinkErator реально збільшити обсяг продажів у світі. Компанія, яка становила невелику частку щорічного доходу корпорації Emerson Electric, тепер щорічно продає понад 100 тисяч подрібнювачів в Європі.

Як все почалося.
У 1927 р. Джон Хаммс, архітектор штату Вісконсін, винайшов подрібнювач харчович відходів. Прагнучи полегшити працю своєї дружини по господарству і позбавити її від регулярного виносу громіздких пакетів з харчовим сміттям, він придумав альтернативу - його подрібнення та видалення через каналізацію. Для цього, в своєму підвалі, він зібрав з підручних засобів діспоузер, який вийшов досить гучним і громіздким. Проте, виконував поставлене завдання, а заодно сприяв усуненню неприємних запахів та комах в домі.
У 1935 році він отримав патент на свій пристрій. В1938 створена ним фірма InSinkErator, спільно з синами Евері і Квінтеном,зробила та реалізувала перші 52 подрібнювача. У 1958 році у створеній Хаммесом компанії InSinkErator зьявився перший серйозний конкурент.

Порівнюючи плюси та мінуси вивезення сміття, маємо наступне. Вивіз органічних відходів на полігони спричиняє низку проблем. Використання сміттєвозів, яківиділяють шкідливі викиди в навколишнє середовище.
Крім того, змішування харчових відходів в сміттєвих баках суттєво ускладнює роботу санітарним працівникам щодо сортування, а також потрібно більше енергії для спалювання вологого сміття.
І найважливіше, самі звалища виробляють багато метану, потужного парникового газу.
Однак, відправляючи сміття через подрібнювач, створюються також деякі незручності. Це трохи збільшує використання води, за даними деяких досліджень. Інженери хвилюються, що, оскільки відходи проходять через муніципальні каналізаційні системи до очисних споруд, то ґрунт забруднюється.

ДОСЛІДЖЕННЯ:

Після вивчення утилізації в Великобританії, Джон Генрі Лоні, незалежний консультант з питань навколишнього середовища, став прихильником пристроїв для міських районів. «Ви зменшуєте кількість сміття і вуглецевих викидів, що важливо», - говорить він.

Рада з питань зеленого будівництва США, яка сертифікує екологічно чисті та безпечні конструкції, береться розглядати питання про відведення житлових будинків, які включатимуть в себе подрібнювачі.
У 1998 році докторська дисертація Кароли Діггельман, тоді студентка університету Вісконсіна в Медісоні, відкрила аргументи на користь подрібнювача. Її дослідження, що фінансувалося компанією InSinkErator, дозволили оцінити витрати та вплив на навколишнє середовище пьяти методів обробки харчових відходів, включаючи його вивезення на звалища і компостні майданчики.
Пані Діггельман, тепер професор Школи інженерів Мілуокі, висловила думку, що відправка продовольчих відходів через подрібнювачі, які можуть перетворити метан на енергію, споживає найменшу кількість енергії і потребує найменший розмір земельної території, хоча вона і додала про осад в стічні води. Також додала, що це найдешевша альтернатива для муніципалітетів.
Керівники InSinkErator використали ці результати, щоб переконати представників у Сіднеї, Австралії та Японії для скасування заборони на використання подрібнювача. Дослідженнясприятливо вплинули на результат.

РЕЗУЛЬТАТ:

В Європі їх почали включати в стандартну комплектацію кухні поряд з плитою, духовкою, мийкою та кухонним очищувачем повітря.
Деякі міста США зобовьязали встановлювати диспоузер в нових будинках. Близько половини житлових будинків вже мають подрібнювач сміття. InSinkErator значною мірою впливає на вирішення екологічних проблем та допомагає зменшити перенавантаження від сміттєвозів. У США подрібнювачі харчових відходів на сьогоднішній день встановлені в 80% домоволодінь.
У Мальме, Швеція, проект, що фінансується урядом, розрахований на екологічну стійкість, включає більше 200 подрібнювачів в багатоповерхових будинках. Подрібнення не повьязане з каналізаційними лініями, а йде до окремої системи перетворення харчових відходів на метан, який потім спалюється для виробництва енергії. Аналогічна система знаходиться на розгляді для запропонованого будівництва в Лондоні на 2 000 будинків.
Захисники подрібнювача розглядають Великобританію як особливо перспективну місцевість. Близько 5% будинків вже мають пристрої, а муніципалітети намагаються дотримуватися законодавства, що вимагає від них зменшення кількості біорозкладаного матеріалу, що направляється на звалища.
Англійські округи Вустершир і Херефордшир, недалеко від Уельсу, почали субсидувати закупівлю подрібнювачів споживачам у 2005 році. Опубліковані дані Тимофія Еванса, консультанта з питань навколишнього середовища, найнятого представниками місцевої влади.
Пані Шелдон, 42-річна акушерка в Вустерширі, розповідає, що завдяки подрібнювачу зменшилася кількість мішків для сміття, які її сімья кладе на бордюр кожні два тижні з чотирьох до одного. Наземні відходи обробляються на місцевому заводі по очищенню стічних вод. Метан, який утворюється в процесі, потім використовують для виробництва електроенергії.

Витяги із статті The Wall Street Joumal, 2008

На сьогодні, 2021, пристрій подрібнювач вже є популярним і в Україні. Діспоузери остаточно стали в один ряд з побутовими приладами, такими як холодильник, пилосос, пральна машина, посудомийка та інше.
А будівельні компанії, включають їх в свої проекти багатоповерхових будинків ще на етапі проектування.